Aanbiedingen

ssd

ssd

Meer over SSD's

Een ssd is vele malen sneller dan een harde schijf, per definitie volledig stil en inmiddels dan ook de standaard voor de primaire opslag in een pc. Alleen voor ‘koude’ data-opslag wordt vaak nog een harde schijf ingezet, aangezien ze vooral in grote capaciteiten goedkoper zijn. Ook ssd’s zijn er echter in diverse soorten en maten, met elk hun eigen prijsniveau.

SATA vs. NVMe

Het belangrijkste onderscheid tussen ssd’s is de gebruikte interface. Klassieke sata-ssd’s maken gebruik van dezelfde aansluiting als harde schijven en zitten doorgaans in een 2,5”-kastje. Het belangrijkste nadeel is dat de bandbreedte van sata beperkt is tot 600 MB/s, waardoor hogere snelheden niet mogelijk zijn. Enkele sata-ssd’s zijn ook beschikbaar in de m.2-formfactor.

Nvme-ssd’s werken via pci-express, dezelfde interface als die gebruikelijk is voor videokaarten. Hierdoor zijn voor een pci-express 3.0 x4-ssd doorvoersnelheden tot 4 GB/s mogelijk, of zelfs het dubbele bij pci-express 4.0. Het m.2-formaat, een module van 2,2 bij 8 cm groot die je doorgaans plat op je moederbord installeert, is voor dit type ssd’s te standaard. Bijkomend voordeel is dat je geen kabeltje meer nodig hebt

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
240 gb sandisk plus
Kenmerken SSD-vormfactor 2.5" ..
€45,00
Excl. BTW: €37,19
480 gb sandisk plus
Kenmerken SSD-vormfactor 2.5" ..
€68,99
Excl. BTW: €57,02
1 tb sandisk plus
Kenmerken SSD-vormfactor 2.5" ..
€129,00
Excl. BTW: €106,61
Powered By Designs [marketing & media concepts
W3X - Willem's Web Winkel © 2024